A Szűz Újhold üzenete

2018. szeptember 9. 20:01, Budapest (UTC+1)

Amikor megláttuk a mai Szűz Újhold Antares-kódját, egyszerűen elmosolyodtunk és csak úgy a felszínre tört egy gondolat, hogy „milyen kedves az Ég, hogy úgy rendezi a bolygók és csillagok állását, hogy azzal segítsen mindannyiunknak szépen visszarendeződni a munkába, visszazökkenni a hétköznapok ritmusába! Mintha csak megéreztetné és elfogadtatná velünk, hogy a nyári pihenések után most ez a lehető legtermészetesebb folyamat.” …

Persze tudjuk jól, hogy a bolygók is csillagok mozgását nem befolyásolja a kedvünkért semmilyen égi hatalom, mégis ma egy olyan kapun lépünk át, ami mint egy szelíd fájdalomcsillapító, segít elfogadni az ilyenkor nehezen megemészthető változást, hogy lassan el kell búcsúznunk a nyártól és újra a feladataink felé kell fordulnunk.

Ezt tükrözi a 6-os Házban, a Szűz jegyében felsorakozó Nap és Hold együttállás, amelyre ráadásul a Göncölszekér csillagai közül Mizar sugara vetül a Hit bölcsességének inspiráló energiájával, hogy a tudatosan fókuszált figyelmünk, belső hajtóerőnk és az intuitív érzelmi énünk párba álljon, és ezzel a belső egységgel egy új ciklust nyithassunk a munkánk területén, először is egy kis rendet téve magunk körül, szépen szortírozva, elrendezve a ránk váró feladatokat. Amiben még a szintén ide vetülő Chara csillaga is segít, hogy meglássuk az esetlegesen jelen lévő negatív, nem tiszta hatásokat, olyan utakat, amelyen jobb, ha nem indulunk el.

Majd itt jelenik meg a Merkúr is, amelyre Alioth sugara vetül a Megbocsátás rendkívül fontos energiájával átszínezve a gondolatainkat és a kommunikációnkat. Thuban pedig segít az erőnket úgy kifejezni, hogy közben a középpontunkban maradunk, s úgy mozgatjuk az elementálokat és a szükséges alkotóelemeket, mintha egy Tai Chi mester harmonikus mozdulatait táncolnánk bele a térbe lágyan, de mindvégig erőben maradva.

A 6-os Házat gazdagítja még Pallas Athene aszteroidája is Megrez és Phecda csillagával megerősítve, hogy képesek legyünk képviselni a saját integritásunkat, független és szabad akaratunkat az adakozás és elfogadás egyensúlyában, és egy újjáteremtett bizalomban.

Illetve itt láthatjuk még Ceres-t is, ami egy kis anyai törődést és gondoskodó energiát is megnyit bennünk a munkánk és munkakörnyezetünk kapcsán (vagy az iskolába induló gyerekeink felé).

Ezt az egész folyamatot szépen támogatja még a Kos Ascendens is, ami egy friss lendületet, új tetterőt adhat, amire szükségünk is van ahhoz, hogy találjunk egy új lelkesedést és örömöt magunkban az év előttünk álló következő hónapjai felé.

Bízunk benne, hogy sikerült egy kis inspirációt adnunk ahhoz, amihez általában nem szokott erőnk lenni ilyenkor!

 

Szeretettel

Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó

Kép: Desire Delgado, köszönet a művésznek

 


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!