Szeretnénk jelezni felétek, hogy egy igen érdekes csillaghatás érvényesül most és a következő napokban, ugyanis a Sagittarius (Nyilas) csillagkép alfa csillaga Rukbat január 7-11. között asztrológiai együttállásba kerül a Napunkkal. Ez a csillagtér az Emberi csillagnemzetség útján szereplő egyik beavató állomás, amelyről így írtunk a Csillagnemzetségek – Lélekcsaládok című könyvünkben (új kiadás 574-577. oldal):

„A csillagember jang útján Rukbat csillaga egy fantasztikus, izzó, tüzes, teremtő és megtermékenyítő erő. Egy olyan belső tűz, egy belső lendület, amely minden teremtő folyamatot felizzít, hajt belülről, mint az az aktív jang, férfi teremtő aktivitás, teremtőerő, amellyel bármilyen anyagot, bármilyen folyamatot képes megtermékenyíteni az adott ember a maga álmával – az idea erejével.”

Ez az energia tehát rendkívül jótékony és óriási segítséget adhat éppen most az újév nyitányában, hogy a már megfogalmazott és előre küldött álmaink megfoganhassanak és elinduljanak a megvalósulás felé.

„Azonban megjelenhet egy árnyékminőség is ebben a csillagban, mégpedig ennek a folyamatnak az a fajta alacsony oktávon való megélése, hogyha ez a tűz bármilyen ellenállással találkozik, azt egyszerűen fel akarja perzselni. Tehát az a törekvés, amely időnként törtetés. Az a célra törő akarat, amely időnként bármin és bárkin átgázol, ha úgy érheti el célját. Az a vak lendület, ami nincsen tekintettel a környezetre, hanem egyszerűen bármi áron meg akar valósulni, s ez sokszor úgy épít, hogy közben nagyon sokat rombol, anélkül hogy számba venné, mekkora árat kell fizetni azért, hogy az a bizonyos terv megvalósuljon.

Akinek szerepel ez a csillagsugár a képletében és képes a valódi önvizsgálatra figyeljen nagyon őszintén arra, hogy akarata, lendülete, lelkesedése ne perzseljen fel másokat, és ne gázoljon át mások vágyain és gondolatain! Keresse a kiegyenlítő kompromisszumokat a valódi teremtés érdekében!”

„Ezeken túl van ennek a csillagtérnek egy másik nagyon fontos és már előre vetített aspektusa, mégpedig itt kapja meg beavatását az a minőség, amelyet úgy fejezhetünk ki, hogy az „Igazság férfi szemmel”, az igazság, ahogyan azt a férfi látja.

Ez persze nemcsak férfiakra vonatkozik, hanem ez egyfajta jang bizonyosság, vagy az igazsághoz és az igazságérzethez kapcsolódó kicsit férfias attitűd, amely abszolút nem tűr ellentmondást, és szinte harcosan kiáll a vélt vagy valós igazáért, akár elpusztítva minden ellenfelet, minden ellenszegülőt. Ha kell, önhatalmú bíráskodással igyekszik rendet tenni és igazságot szolgáltatni saját maga. Így tehát fontos tudatosítanunk, hogy van ennek egy ilyen szinte agresszív, alacsony oktávja is.

Úgyhogy Rukbat csillagával az illető tudhatja, hogy óriási teremtőerő, óriási lendület és lelkesedés mozog benne, amelyet használhat jól és bölcsen, vagy éppen önző destruktivitással. Ugyanakkor komoly igazságérzet vezérli, de nem szabad azt hinnie, hogy kizárólag mindig neki lehet igaza, és azt se higgye, hogy ő az, aki igazságot tehet.”

Mindezt azért érdemes tudnunk most, mert akár belőlünk is előtörhetnek ilyen érzések, vagy kívülről szembesülhetünk hasonló attitűddel akár személyes, akár globális társadalmi szinten, amit fontos jól kezelnünk. Különösen azért, hogy megmaradhassunk a saját teremtő folyamataink pozitív, hittel teli lelkesedésében, és az erőélmény belső harmóniájában.

Szeretettel

Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó

 

Kép: EnchantedWhispersArt. Köszönet a művésznek!

error: Content is protected !!