Amikor a Csillagnemzetségek tanításainak lehozása során feltártuk az Emberi Csillagnemzetség beavató útját, végig utaztunk az Ekliptika évkörén, ahol számos csillagpont szólított meg bennünket, hogy megmutassák azokat a minőségeket, amelyekkel az emberi életutat gazdagítják.

Így érkeztünk el a Capricornus, vagyis a Bak csillagképhez, ahol egy női teremtő minőséggel találkozunk. Olyan ez, minthogyha a túláradó, hatalmas, explozív Nyilas tüzet, jang lelkesedést, teremtő vágyat és azt a hatalmas energiát, amit a férfi álom megmozgatott az előző kapuban, belevezetné egy teremtő csatornába, és kapcsolatba hozná az anyaggal. Mintha ez lenne a Bak feladata és léte, amely megint egy női minőség, mint a női teremtőmisztériumok része.

Az életszikrát vagy az ideaszikrát a testbe befogadni, és a testen belül zajló teremtő misztériumon keresztül életet adni annak. Ez természetesen nemcsak a gyermekáldásra vonatkozik, hanem ezek szerint az Emberi Csillagnemzetség női ágán nyilvánul meg nagyon tisztán az a képesség, hogy az ideát hogyan kell lehorgonyozni az anyagba, hogy az végül manifesztálódjon.

Két csillagot kell ennek kapcsán megemlítenünk, mint beavató sugarakat. Az egyik a Capricornus csillagkép gamma csillaga – Nashira –, ami éppen február 8. és 12. között halad együtt a Napunkkal és így küldi el tanításait felénk.

Találkozva e csillagtérrel azt éreztük, hogy ez egy otthonteremtő csillag. Bármilyen álmot is álmodik az emberlény bármely bolygón, ez a csillagportál a maga nagyon is női minőségén keresztül otthont teremt annak az életnek, amely megfogant, kialakult, és éppen elkezdődik. Tehát akinek ez a csillagsugár belevetül a képletébe, elmondhatja magáról, hogy alapvetően egy nagyon erősen otthonteremtő típusú ember. Még ha egészen rövid időt tartózkodik is egy helyen – például egy nyaralás alatt – abból is otthont varázsol magának és másoknak is.

Érdekes, hogy a Bak csillagkép oppozícióban van a Rák csillagképpel, és ezért jelenik meg ez a jellemzően Rák analógia a kiegészítő szemközti jegy csillagképében. Tehát azt mondhatjuk, hogy Nashira az otthonkereteket teremti meg kifejezetten az anyagban, vagyis abban segít, hogy sikerüljön az anyagba álmodni a lelkünkben élő otthon képzetét, hogy csillapítva az ősi honvágyat megtanítsa az embert boldognak lenni itt a Földön is.

(Folytatjuk)

Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó

 

Kép: Josephine Wall, köszönet a művésznek!

error: Content is protected !!