2021. január 28. 20:16:09, Budapest (UTC+1)

A mai Oroszlán Telihold konstellációja olyan, mintha a „szabadság himnuszát” énekelné bele a térbe. A helyi idő szerint bepontosodó telihold kapujában egy igazán rendkívüli stellium bontakozik ki az asztrológiai 5-ös Házban, amely a kreativitás, a belső szabadságélmény, az utazások, az örömteli önkifejezés és önmegvalósítás háza is, amikor az egyéni fejlődésünkben eljuthatunk oda, hogy urai vagyunk a saját életünknek, mert tudjuk, hogy kik vagyunk és mennyit érünk. Nem véletlenül mondjuk, hogy az 5-ös Ház ura a Nap és elsősorban az Oroszlán jegyének tüzes és méltóságteljes ragyogását idézi meg. Ezért még nagyobb jelentőséggel bír, hogy ma éppen ebből a Házból indul el a Nap és Jupiter együttállás egészen kivételes erejű közös üzenethulláma, ami egy olyan önmegvalósító hittel és bizonyossággal járhat át bennünket, amit már valószínűleg nagyon régen éreztünk ilyen tisztán. Ezért ez a pillanat megnyitja és lehorgonyozza azt a felemelő és pozitív jövővíziót, amiben képesek vagyunk kiszakítani magunkat a közvetlen környezetünk és életkörülményeink, sőt a világpolitikai és gazdasági játszmarendszer által körénk rendezett korlátozó erők hitrendszeréből, és csak eláradhat egy „most mindenre képes vagyok” érzés belső szabadság élménye. Ezt még inkább erősíti a személyes függetlenség kibontakozását támogató Pallas Athene aszteroidája is. Fontos az is, hogy ebben a Házban sorakozik fel még a Szaturnusz, amelyre immár Algedi csillaga vetül az Unikornis csillagnemzetség teremtő útjáról, még további inspirációt adva, hogy legyen bátorságunk ahhoz, hogy akár egészen újra fogalmazzuk önmagunkat és azt, ahogyan élni szeretnénk dacolva a körülmények korlátozó kereteivel. S nem véletlen, hogy ez a hatalmas bolygócsoportosulás kiegészül még a Vénusz és a Plútó együttállásának üzenetével, amely talán megérinti azokat a még bennünk lévő elbizonytalanító sérülés nyomokat a lelkünkön és a testünkön, amelyeket a szinte kikényszerített változások és elengedések okozhattak vagy hozhattak a felszínre. De mindez egyre közelebb emelhetett bennünket a magas rezgésű önazonosság, ön-felvállalás, önmegvalósítás szabadságélményének megtapasztalásához, s így készen állhatunk arra, hogy ezt a kreativitást a ránk bízott emberek és emberi közösségek gazdagítására is felajánljuk, amelyet a 11-es Házban felragyogó Oroszlán Hold inspirál.

Mindezek mellet a Szentlélek ebben a Holdkapuban arra hívja fel a figyelmünket, hogy újra vessük bele magunkat szívvel-lélekkel a munkába, találjuk vissza a szellemi örömöt a hivatásunkban, győzzük le az esetleges kiégés és belefáradás nyomait, és legyen hitünk a megújulásunkban. Ezt üzeni tehát a Neptunusz a 6-os Házban, éppen a Descendensen, és a Felszálló Holdcsomópont az MC-n felragyogva.

A Szűz Ascendens pedig segít kellő alázattal és erőfeszítések nélkül megélni a hétköznapok egyszerű feladatait is, mert az 5-ös Ház öröme finoman bekéredzkedik minden érzésünk, gondolatunk és cselekedetünk mellé, hogy megtanítson kicsit könnyebb szívvel és kevesebb erőfeszítéssel élni, s csak benne lenni az élet áramlásában. ….

Igazán mély és átható örömöt, és további boldog teremtéseket kívánunk nektek!

Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó

 

Kép: ismeretlen szerző képe, hálás köszönet a művésznek!

Kapcsolódó ©Antares-kód:

error: Content is protected !!