A Szűz Újhold üzenete

2019. augusztus 30. 12:37, Budapest (UTC+1)

Amikor megláttuk a mai Szűz Újhold Antares-kódját, megint elmosolyodtunk és csak úgy a felszínre tört egy gondolat, hogy „milyen kedves az Ég, hogy a tavalyihoz hasonlóan úgy rendezi a bolygók és csillagok állását, hogy azzal segítsen mindannyiunknak szépen visszarendeződni a munkába, visszazökkenni a hétköznapok ritmusába! Mintha csak megéreztetné és elfogadtatná velünk, hogy a nyári pihenések után most ez a lehető legtermészetesebb folyamat.” …

Persze tudjuk jól, hogy a bolygók és csillagok mozgását nem befolyásolja a kedvünkért semmilyen égi hatalom, mégis ma egy olyan kapun lépünk át, ami mint egy szelíd fájdalomcsillapító, segít elfogadni az ilyenkor nehezen megemészthető változást, hogy lassan el kell búcsúznunk a nyártól és újra a feladataink felé kell fordulnunk.

A Skorpió Ascendens azért rávilágít arra a furcsa és ilyenkor, a nyári szünet végén mindig szinte tapinthatóan kibontakozó kollektív tudatmezőre, sőt mondhatjuk, hogy stressz-mezőre, amit az iskolakezdés és a munkába való visszarendeződés belső feszültsége ébreszt az emberek többségében, amelyből rendszerint egy kiterjedt morfogenetikus mező is születik, és ez igen erősen hat az érzékenyebb emberek szolár-csakrájára.

A média reklámok ugyanis hiába mesélnek „felhőtlen iskolakezdésről”, mindannyian tudjuk, hogy ilyen nem igen van… Ehelyett valami megmagyarázhatatlan szorongás jelenhet meg sokakban furcsa hullámokban, ami valójában e kollektív gondolatmező közösen cipelt terhe.

Ráadásul, mintha azt vizsgálnánk magunkban, hogy vajon kipihentük-e magunkat eléggé, sikerült-e feltöltődni, van-e elég lelki muníciónk, amivel átívelhetünk az őszi és téli hónapokon.

A Szűz Újhold ugyanakkor rendszerint egy olyan energiát hoz, mely által újra természetesnek és könnyebben elfogadhatónak éljük meg a napi rutinba és munkába való visszarendeződés kereteit. Ma az Uránusz a 6-os Házban arra bátorít, hogy ha valamiért nem érezzük magunkat boldognak és elégedettnek a munkánkban, akkor merjünk változtatni és megújulni. Alakítsuk mi át a kereteinket, mert a belső szabadságélményünk valójában a hitrendszerünkön múlik.

És ami különösen jelentős erőpontja a mai konstellációnak, az a 10-es Házban felragyogó Nap és Hold együttállás az MC közelében, melyet a Mars és a Vénusz is kísér a Szűz jegyében, mintha azt üzenné nekünk, hogy emeljük a tekintetünket a távoli céljaink horizontjáig, álmodjunk nagyot, és érezzük át azt a roppant belső erőt, ami igen is ott izzik bennünk. A tudatosságunk, az érzéseink, a tetterőnk és akaratunk, a testünk erejével együtt most egy új belső erőforrást formál, amelyet a Göncöl Szekérből, Alioth csillaga is támogat, a Megbocsátás rendkívül fontos energiájával átszínezve a gondolatainkat és a kommunikációnkat.

Thuban pedig segít az erőnket úgy kifejezni, hogy közben a középpontunkban és a szívünkben maradunk, s úgy mozgatjuk az elementálokat és a szükséges alkotóelemeket, mintha egy Tai Chi mester harmonikus mozdulatait táncolnánk bele a térbe lágyan, de mindvégig erőben maradva.

Jupiter az 1-es Házban szintén lendületet adhat a Nyilas jegyének tüzes lelkesedésével áthatva.

Bízunk benne, hogy sikerült egy kis inspirációt adnunk ahhoz, amihez általában nem szokott erőnk lenni ilyenkor!

Szeretettel

Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó

 

Kép: Desiree Delgado, köszönet a művésznek!

 

Kapcsolódó ©Antares-kódok

error: Content is protected !!