A Bak Telihold üzenete

2019. 7. 16. 23:38, Budapest (UTC+1)

A mai Bak Telihold a IV-es és X-es Ház tengelyét emeli a fókuszba, némileg kiélezve a dilemmát, hogy vajon melyik hívásnak engedelmeskedjünk inkább. A családi életünk és otthonunk közvetlen személyes világának adjuk át magunkat – melyet ma a Nap, a Felszálló Holdcsomópont és a Vénusz is támogat –, vagy az életünk színpadán felvállalt és sokak előtt megnyilvánuló szerepeinknek adjunk energiát? Ezt az életterületet, vagyis a karrierünk emelkedő csillagát támogatja most a Telihold, de a X-es Házban sorakozik még fel a Plútó, a Leszálló Holdcsomópont és a Szaturnusz is.

S mindez eldönteni látszik a kérdést, különösen, mivel a Holdra ma a Peacock Star nevezetű csillag vetül a Nagymacskák csillagnemzetségének útjáról, az égboltra rajzolt fenséges fekete párduc alakzatának hírnökeként, amely a szabad akaratunk, a szabad választásunk megélésének jelentőségére hívja fel a figyelmet. S így mostanában kicsit szűkösnek érezhetjük a külső elvárások, kötelezettségek, megoldásra váró feladatok által körénk rendezett világot (Szaturnusz) és sokkal jobban vágyhatunk arra, hogy most egy kicsit önmagunkért éljünk, magunknak és a közvetlen környezetünknek, a szeretteinknek szerezzünk örömöt, és a saját vágyainknak engedjünk teret. Ezt támogatja még a Kos Ascendens tüze is. Várható lehet, hogy a prioritások bizonyos fokú átrendeződése, és akár mély belső átalakulást igénylő változások is elindulnak mostanában (Plútó), hogy a külvilág felé mutatott szerepeink mellett több örömöt is bele tudjunk teremteni a napjainkba.

Mindemellett érdekes, hogy a mai Telihold idején a Nap együttállásba kerül az Orion konstelláció melletti ún. Felis Minor (Kismacska) csillagkép két csillagával, Procyon és Gomeisa fényességes birodalmával, melyekről az alábbiakat írtuk a Csillagnemzetségek – Lélekcsaládok című könyvünkben:

„Ez a világ nagyon erősen kapcsolódik az egyiptomi kultúrához is, ahol a mai napig rendkívül különleges szent állatként tisztelik a cicát és a macskaféléket. Bastet/Básztet Istennőt, a macskafejű istenséget tekintik a macskafélék kultuszának központi alakjának. Legfontosabb kultuszhelyét a Nílus deltájában, Bubasztisz városában fedezték fel egy hatalmas nekropolisz feltárásával.

A Canis Minor – innentől kezdve Felis Minor – csillagkép tehát nem más, mint Básztet Istennő alakja az égbolton. Legfénylőbb csillaga Procyon – a Macskalény szíve –, amiről az Unikornis Nemzetség kapcsán már beszéltünk, de most egy új jelentéssel gazdagodik a Macskafélék útján. Innen nézve egy 5. dimenziós csillagvilág élettere bontakozik ki itt a korábban megismert belső labirintus 4. dimenziós világa mellett. Sőt talán éppen azért is vált ez egy labirintussá, mert az a sajátos energia, amely korábban uralta a Felis Minor csillagkép erőterét, a Macskafélék szabadságharcos és őrző kódjai által, az első galaktikus háború során nagyrészt elhagyni kényszerült e világot, és így átrendeződött a tér, egyfajta belső labirintus tükörtermévé formálódva egy új teremtő folyamatot elindítva.

A Felis Minor másik fontos csillaga pedig Gomeisa, amely szintén egy 5. dimenziós élettér. Ez a macska szeme, Básztet Istennő harmadik szeme! Básztet Istennő az anyák és gyermekek oltalmazója és a termékenység hozója volt az egyiptomi hitrendszer szerint. Ő az, aki vigyáz a kismamákra és a csecsemőkre, és ő az, akit a gyermekek betegágyánál megszólíthattak az aggódó anyák, sőt sokszor betértek a Templomába is, és áldozatokat mutattak be kérve, hogy gyógyítsa meg gyermeküket.

Azt mondhatjuk tehát, hogy a gyermekéért harcos anyai energia sugárzik ebből a csillagképből, és az a jellegzetes attitűd, hogy az illető a reá bízott emberekre is úgy vigyáz, mintha a gyermekei lennének, akikért bármire képes, és egyszerűen nem engedi, hogy bármilyen ártó erő a közelükbe kerüljön.

Egyfajta gyógyítói aspektusból pedig azt mondhatjuk, hogy ezek a csillagsugarak segítséget nyújthatnak a meddőség témáiban, az anyasággal és a kisgyermekekkel kapcsolatos problémák esetén.

Ezeken túl Gomeisán keresztül egy nagyon tiszta intuitív kapu nyílik. Ahogy az Egyiptomiak is tartották, „a macska szemében meg lehet látni a jövőt”, ezért valóban egy ilyen jövőbe látó, tisztán látó képességeket hoz az adott ember születési kapujába.”

Mindezek tükrében sok pihenéssel, feltöltődéssel töltött áldott napokat kívánunk nektek!

Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó

 

Kép: Kentaro Nishino, köszönet a művésznek!

 

Kapcsolódó ©Antares-kódok

error: Content is protected !!